Concert Kamerkoor Cappella Amsterdam - Aleppo

Datum

24
April
2024

Tijd

20:15
-
uur

Locatie

Pieterskerk Utrecht

organisatie: stichting Pieterskerkconcerten

dirigent Leonard Evers
in samenwerking met musici uit Aleppo

Tot 2011 was Aleppo een bruisende metropool waar allerlei culturen en tradities naast elkaar leefden en elkaar beïnvloedden. Byzantijnse paleizen, moskeeën, kerken en synagogen bepaalden met hun rijke en diverse architectuur het dynamische straatbeeld. Hetzelfde geldt voor de muziek die er werd gespeeld. De rijke koortraditie van Aleppo, beïnvloed door Armeense, Sefardische, Arabische en Byzantijnse stromingen, weerspiegelde deze culturele mengelmoes. Kerkkoren, synagogekoren en islamitische gebedszangen voegden elk hun eigen klankkleur en ritmische elementen toe, waardoor er een prachtige en harmonieuze muzikale versmelting ontstond die uniek was voor Aleppo.  

Hoe anders is de situatie nu, met alle musici die door de burgeroorlog zijn uitgewaaierd over de hele wereld en de tradities uit deze monumentale wereldstad met zich meenamen.
In het programma Aleppo schept Leonard Evers een muzikale reconstructie van de glorieuze metropool van weleer. Musici uit Aleppo zullen zich weer herenigen op het podium en de tradities van destijds verklanken.

Programma
Traditionele vocale muziek uit Aleppo met Armeense, Sefardische, Arabische en Byzantijnse
invloeden

Prijzen
€ 29,50 / € 19,99 (jongeren tot en met 25 jaar)