Concert Multiple Voice - Mother and Child

Datum

25
May
2024

Tijd

20:15
-
uur

Locatie

Pieterskerk Utrecht

Toegangskaarten: € 21,50 (incl. consumptie) – voorverkoop |  € 24,00 (incl. consumptie) – zaal
Zaterdag 15 juni 2024, 16.00 uur | Grote Kerk, Wijk bij Duurstede

In het programma ‘Mother and Child’ brengt Vocaal Ensemble Multiple Voice een aantal composities over de vrouw die ongetwijfeld het vaakst bezongen is: de maagd Maria. Zo horen we de middeleeuwse hymnes ‘Ave Maris Stella’ en ‘Salve Regina’ in zeer uiteenlopende zettingen, van John Sheppard, Herbert Howells, Francis Poulenc en Matthew Martin – de oudste zetting van midden 16 eeuw, de jongste uit 2018.
De wonderbaarlijke zwangerschap van Maria, zonder man, is het onderwerp van Thomas Tallis’ motet “Videte miraculum” (aanschouw het wonder). Een bijzonder bijbelverhaal vertelt de Estse componist Arvo Pärt in ‘The Woman with the Alabaster Box’.
Het programma is extra kleurrijk door de inzet van het orgel in drie van de werken: de gloedvolle 'Litanies à la Vierge Noire’, die Poulenc componeerde voor de fameuze Zwarte Madonna van Rocamadour, het eerder genoemde werk van Martin en het misschien wel meest verrassende werk van dit programma: Jonathan Dove’s ‘Seek Him That Maketh the Seven Stars’, een hallucinerend mooie compositie op zoek naar de sterren en het licht in ons heelal.

​Met medewerking van Pim Schipper (orgel)