Concert MUSA - Polyfonie in Harmonie: Schütz en de Bach-dynastie

Datum

24
May
2024

Tijd

20:15
-
uur

Locatie

Pieterskerk Utrecht

organisatie: stichting Pieterskerkconcerten

MUSA keert onder leiding van specialist Jos van Veldhoven en begeleid door instrumentalisten van de Nederlandse Bachvereniging terug in de tijd met een programma vol prachtige oude muziek.
De hoofdwerken van het concert zijn twee dubbelkorige motetten van Heinrich Schütz.
Het programma wordt aangevuld met werken van de familie Bach, waaronder Singet dem Hern van Johann Sebastian Bach en werken van Johann Michael Bach en Johann Christoph Bach.

Prijs (administratiekosten inbegrepen) : € 25,- / € 20,- (jongeren tot en met 25 jaar)

Over de uitvoerenden
Vocaal Ensemble MUSA is opgericht in 2005 en bestaat uit ambitieuze zangers die graag nieuwe muzikale uitdagingen aangaan. Om dat te realiseren zorgt MUSA voor een omgeving waarin op hoog niveau gemusiceerd wordt. Kwaliteit, intensiteit en enthousiasme staan daarbij centraal. MUSA organiseert gevarieerde concerten met hoogtepunten uit de koorliteratuur, maar ook met muziek die zelden op de Nederlandse concertpodia te horen is. MUSA werkt regelmatig samen met professionele musici en orkesten. Zo gaf het koor in de afgelopen jaren concerten met verschillende gastdirigenten, waaronder Jos van Veldhoven en Daniel Reuss en musici als sopraan Johannette Zomer, countertenor Maarten Engeltjes, pianist Henry Kelder en organist Leo van Doeselaar. Ook trad MUSA op met barokorkest Musica Amphion, het Symfonieorkest van het Prins Claus Conservatorium en musici van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Speciaal voor MUSA werden verschillende opdrachtcomposities geschreven door Jeppe Moulijn, Joost Kleppe en Ed de Boer.

Website Vocaal Ensemble Musa